Home » Activitate » Proiect educațional transfrontalier (prima parte)

Proiect educațional transfrontalier (prima parte)

Pentru ca o colaborare să fie de succes, trebuie ca fiecare dintre cei implicați să dea ce e mai bun din el!” Mikhael Baryshnicov

Pe 11 februarie, 2021, elevii IP CMU, ghidați de un grup de profesori (Stepanchevici Valentina, Gaibu Adela, Bruma Natalia) au inițiat proiectul educațional transfrontalier ”EDUCAȚIE ONLINE FĂRĂ HOTARE”, cu genericul ”Primul ajutor – o șansă la viață” în parteneriat cu elevii Colegiului de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galați, România, reprezentat de doamna profesoară Popescu Carmen. Scopul proiectului este creșterea gradului de informare, conștientizare și dezvoltare a unui comportament responsabil față de sine și de cei din jur.

Astfel, până în prezent, au fost realizate etapa salutului virtual și prima întâlnire online. Urmează câteva săptămâni de activități deosebit de interesante: vizita la Substația Ungheni de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, întâlniri online cu specialiști din domeniu, realizarea filmulețelor, prezentărilor cu statistici actuale, simulări de acordare a primului ajutor medical, instruiri sub ghidarea specialiștilor, elaborarea pliantelor și diseminarea acestora etc.

Cu siguranță acest proiect  va contribui la promovarea atitudinii corecte și responsabile față de propria sănătate și a celor din jur, dar și a cooperării, ȋnvăţării reciproce şi a schimbului de experienţă dintre Colegiul de Medicină Ungheni și Colegiului de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galați. Suntem convinși, că împreună, vom împărtăși idei, practici și metode de lucru, vom învăța multe lucruri importante și vom aduna experiențe și amintiri deosebite.

Urați-ne succese! Revenim cu noutăți…..