Acasă » Activitate » Înţelepciune pentru suflet, sănătate pentru corp – iată ce doreşte Colegiul de medicină

Înţelepciune pentru suflet, sănătate pentru corp – iată ce doreşte Colegiul de medicină

 Mare vîlvă şi agitaţie a fost de Ziua studentului, pe 17 noiembrie curent, la Colegiul de medicină din Ungheni. Au sărbătorit cu toţii: şi profesori, şi elevi. Surprizele frumoase au fost la ele acasă pe durata întregii zile, iar spre seară elevii au avut parte şi de o discotecă, organizată special pentru ei.

Cea mai mare surpriză însă, din acea zi, a fost lansarea Proiectului „Înţelepciune pentru suflet, sănătate pentru corp”, care va fi implementat de către AO „ProMed”, cu suportul financiar al  Fundaţiei Est-Europene. „Este cel mai frumos cadou pentru elevii noştri”, a subliniat Tatiana Chilaru, director de proiect.

Astfel, vor fi organizate diverse seminare de instruire, dezbateri publice, acţiuni de promovare a modului sănătos de viaţă. De asemenea va fi amenajată la colegiu o sală de fitness, vor fi amenajate patru blocuri sanitare la căminul studenţesc, va fi amenajat şi un spaţiu prietenos tinerilor.

„Acest proiect ne va aduce multe beneficii, pentru ca noi, tinerii, să putem să ne dezvoltăm, să ne afirmăm. Deoarece sîntem viitori medici, îi vom învăţa şi pe alţii ce ar trebui să facă pentru a fi cît mai sănătoşi, cum să adopte un mod de viaţă sănătos”, a subliniat, în cadrul festivităţii de lansare, Maria Racoviţă, elevă la colegiu. În aceeaşi ordine de idei, Valeriu Jardan, directorul insituţiei, dar şi preşedintele AO „ProMed”, şi-a exprimat speranţa că, urmare a implementării acestui proiect, situaţia se va schimba considerabil atît în colegiu, cît şi la cămin.

„Scopul pe care ni l-am pus implementînd acest proiect este de a-i motiva şi a-i implica pe tineri în acţiuni de promovare a modului sănătos de viaţă”, a remarcat Tatiana Chilaru.

Valoarea totală a Proiectului „Înţelepciune pentru suflet, sănătate pentru corp” este de 11690 dolari SUA, dintre care 10390 sînt oferiţi de Fundaţia Est-Europeană. Durata proiectului este de opt luni.

Sursa: expresul.com


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 5 = 2